16 februar 2006

Dagens søringhets

Egentlig liker jeg ikke å hetse de såkalte søringan (ja dere vet hvem dere er!) fordi det høres alt for Olufaktig ut. Og som dere vet er ikke jeg og Oluf best buddies. Men av og til folkens, må man bare. Som i dag.

Jeg er som kjent bokpusher, og i dette yrket selger man ofte postkort. En ung uskyldig søringfrøken (type bokmål) kjøpte et postkort som så ca ut som dette her (Narvik by night). Altså midnattsolens mange faser i et MANIPULERT bilde. Søringen spurte meg på ramme alvor om det virkelig så slik ut om natta på sommeren. Jeg ble stum. Det første som slo meg var at hun kødda. Hun gjorde ikke det gitt. Jeg måtte forklare henne at: ja, det er den SAMME sola som ellers, nei, man ser ikke sola bortover som perler på ei snor. Sjarmerende uvitende? Eller må vi pusse støv av det gamle og velbrukte slagordet SØRGE UT AV NORGE?

14 kommentarer:

LINN fra klar himmel sa...

Skjønner virkelig ikke hvordan du kan være så skråsikker på at det er akkurat den samme solen.

Grillski sa...

Jeg trodde det kun var en urban legende at turister på hurtigruta forlanger pengene tilbake fordi midnattsola er den samme sola som de ser ellers. Det eneste jeg er sikker på er at folk generelt er DUMME DUMME DUMME. Bortsett fra meg selvsagt, for jeg vet alt. Heldigvis.

Polarprinsessa sa...

For ei fantastisk historia Gøril.

Grillski sa...

Dere må bare si ifra om jeg høres alt for bitter ut. Jeg er egentlig ikke det altså. Jeg erklærer herved gladlaksen Grillski for åpnet! 24-7!

Den tenksomme Vraslosken sa...

I sommer hoerte jeg en annen urban legende fra hurtigruta, kort fortalt om en fyr fra Texas som krevde pengene sine tilbake fordi det ikke var en eneste viking aa se langs kysten.

Dette er idioti som sprenger grensa for irriterende oppfoersel. Slike mennesker fortjener aa bli utledd og utpekt av samtlige medturister helt til de roedmende maa innroemme at "der var jeg teit, gitt".

LINN fra klar himmel sa...

Å være turist er kanskje ikke den sikreste veien til å være idiotisk, men en ganske god begynnelse. Turister er jo generelt litt dummere enn innfødte. Men man går glipp av så veldig mye med å gå rundt og være innfødt hele tiden.

Grillski sa...

Jeg kjente ei jente som var utvekslingsstudent i Kuala Lumpur. Hver gang hun hadde mensen måtte hun sitte i et eget rom og spise helt alene (for hun var jo skitten, skitten sier jeg!). Ja til kultursjokk!

Den tenksomme Vraslosken sa...

Hvordan visste autoritetene at hun hadde mensen? Fortalte hun om det?

- Hei, i dag har jeg mensen!
- Sier du det, du. Javel. Heromkring betyr det at du er skitten, derfor spiser du alene i dag.

Hvordan foregikk dette? Fortalte hun det til andre kvinner, som i sin tur rapporterte videre til autoritetene? Ba autoritetene om en oversikt over syklusen hennes da hun kom dit?

Whatwhat?

Grillski sa...

Nei nei nei! Altså hun bodde hjemme hos en familie, og det var de som gjorde at hun måtte sitte i et rom alene. Du er full av konspirasjonsteorier altså! Myndighetene er etter meg... ;-)

Den tenksomme Vraslosken sa...

Okei. Men det jeg mente var hvem i familien bestemte at hun skulle spise alene? Mor? Far? Bestefar? Bestemor?

En temmelig idiotisk skikk, maa jeg si. Selvmotsignede og latterlig.

Den tenksomme Vraslosken sa...

Det slaar meg at jeg maser litt her, men du burde vel bare bli glad jeg engasjerer meg i denne saka.

Jeg snakker ikke saa mye om disse greiene til daglig, i UK er det saa mange minoriteter som sliter at hele mann vs. kvinne-greia kommer et stykke ned paa lista mi.

Men som du ser, jeg er engasjert saa det holder! En moderne mann, med andre ord. Hurra for Vraslosken!

Grillski sa...

Jeg er helt for moderne menn, spesielt når de er så oppegående som deg! Uansett, saken er vel den at det eneste felles tabuet som eksisterer i alle (kjente) kulturer er blodskam. Men hvordan man definerer blodskam er en annen diskusjon. Det er ikke lenge siden det var helt normalt å gifte seg med søskenbarna sine her i Norge og.

Finnmark er uansett preget av konflikter mellom nordmenn og samer. Mitt glade bidrag til dette er at det bor en same i oss alle! Hvorfor kan vi ikke alle bare være venner?

Anonym sa...

vel vel vel, her skjære me alle over ein kamb ja. nett so alle sør for polarsirkelen er idiotar. detta hadde eg aldri trudd om deg gørsil!! aldri!! at du skal generalisera sånn kjeme so eit sjokk på meg! eit sjokk høyre ru!! rasist der du er.

Brun-guten

Grillski sa...

Nå må du roe deg ned herr Brun. Sjølsagt er alle nord for polarsirkelen dumme! Detta veit du! Eller så lider alle nordlenninger av ekstreme mindreverdighetskomplekser. Your choice.