16 februar 2006

Kvinnfolk bak rattet/jomfru i nød

Å hå hå hå hå hå. Og jeg som trodde jeg kunne kjøre bil etter over ti år bak rattet. Men neida. Da skulle hjem i dag stoppa det plutselig en bil forran meg. Ergo måtte jeg svinge for å komme meg forbi. Plopp, rett ut i grøfta. I stedet for å hjelpe meg, gasset idioten bak på og kom seg unna i en faderlig fart. Forundret satt jeg der og innså at jeg satt bom fast.

Hva skjer så? En ung herremann stopper, hopper ut og fikser fram et tau. Plutselig er jeg ute av grøfta! Det er jo helt fantastisk! Det så til og med ut som han satte pris på å hjelpe en jomfru (kremt) i nød. Det hele var over på maks 10 minutt. Min tro på menneskeheten er tilbake. Vi får se hvor lenge det varer.

10 kommentarer:

Den tenksomme Vraslosken sa...

Vel, det er et slit aa drive aa redde kvinner hele dagen.

Samfunnet gjoer ikke nok for aa hedre oss unge menn for den innsatsen vi gjoer.

Grillski sa...

I dagens Norge er kvinner vinnere på mange områder. Samfunnet blir mer og mer tilpasset kvinnens behov. Dette betyr at de tradisjonelle mannlige verdiene er på retur. Da jeg var yngre var det nærmest uaktuelt å be unge menn om hjelp til noe som helst. I dag gir jeg faen og lar meg gladelig redde.

Den tenksomme Vraslosken sa...

Vel, det skulle da bare mangle at du lar deg redde naar du er paa dypt vann. Jeg ber om hjelp naar jeg trenger det, no pride lost.

Tradisjonelle mannlige verdier paa retur? Samfunnet blir mere og mere tilpassa kvinnens behov?

Battle of the sexes, altsaa?

Grillski sa...

He he, det er det jeg leser i avisa. En typisk Dagbladsak. Da jeg var yngre var jeg politisk aktiv og gikk på bøllekurs og denslags. Da blir man bevisst på kjønnsroller og da var det vanskelig å ta imot hjelp. Man kunne komme i skade for å føle seg undertrykt! Hm, jeg ser nå hvor rart det høres ut.

LINN fra klar himmel sa...

Menn har et ektraordinært behov for å (be)vise at de er det sterke kjønn. For to år siden - omtrent - sto jeg i en snøfonn med bilen i et kryss i ingenmannsland. Jeg hadde fått hjelp (av en mann, selvsagt), og ventet på kranbil. Det varte og rakk, selvsagt. Men mannen som hjalp meg hadde tømt baggasjerommet sitt for brus og sjokolade, så jeg hadde det ganske greit. Ikke var jeg skadet heller, selv om jeg hadde tatt piruett, lettet og funnet ut at biler IKKE kan fly. Problemet var at mens jeg satt der, og ventet. Inni bilen, der det var varmt. Stoppet ALLE menn som kjørte forbi på denne strekningen (hovedveien mellom øst- og vest). De hadde rett og slett driiiitlyst til å hjelpe meg på en eller annen måte. Og hva måtte jeg gjøre? Jo, jeg måtte hele tiden ut av bilen og BEVISE at jeg hadde det bra. Det var noen veldig masetet to timer.

Men jeg er selvsagt vel vitende om at alternativet hadde vært at alle ga faen, og at det ikke hadde vært særlig kult.

Den tenksomme Vraslosken sa...

Den tenskomme Vraslosken kaster seg hodeloest inn i en debatt om kjoennsroller:

Med like stor innlevelse som Mick Jagger ville uttrykt det, sier Vraslosken:

"You can`t always get what you want, you get what you need"

Vraslosken synes argumentasjonen deres er litt rotete. Det er vel en bra ting at (menn)esker vil hjelpe til i situasjoner utenfor deres kontroll?

At "menn" (noe som er en ganske voldsom stoerrelse, men dere snakker begge to om norske menn) gjerne vil vise at de er kar, og spesielt ute paa landeveien, kan jeg vel ikke nekte for.

Det er vel tradisjonelt menn som har dominert dette omraadet, om dette er paa retur eller ikke vet jeg ikke saa mye om, men jeg antar at de fortsatt deominerer dette omraadet.

Hvordan skulle dine behov som kvinne tilpasses her, Grillski? Hva er dine behov her, som kvinne?

Der ute i moerket og kulda, med en bil som staar fast i sne, er det sannsynlig at du moeter paa en kar som kanskje ikke har de beste verbale eller kommunikative ferdighetene, men at du kommer deg ut paa veien igjen er vel det eneste som er viktig?

Tar Vraslosken feil?

Den tenksomme Vraslosken sa...

Andreas sier: Og den tenksomme Vraslosken har ikke lappen, en gang!

Dette var ikke ment som noen brannfakkel, men om dere kommenterer blir jeg jo glad.

Grillski sa...

He he. Det er vanskelig å vite hva man vil. Man vil som regel klare ting selv og ha hjelp. Akkurat det der med bil er en ting jeg gladelig lar menn (menn som i menn generelt, alle skjæres over en kam her i gården) ta seg av. Jeg har som sagt ingen behov for å vise at jeg klarer alt selv. Du spør hva mine behov som jomfru i nød er, mitt svar på det er: jeg lar meg gladelig redde (selv om man må svelge noen kameler). Etterhvert begynner jeg å bli ganske stinn på kamelfronten...

LINN fra klar himmel sa...

Jeg har aldri påstatt at jeg er logisk skrudd sammen i det hele tatt. Men det er jo ikke menn heller.

LINN fra klar himmel sa...

Men taxisjåfører! Det er ikke kult, altså. Uansett. Der viker jeg ikke!

(Bare for å velge en mindre gruppe enn den som utgjør omtrent halve jordens befolkning, samtidig som jeg viser at jeg ikke alltid er selvmotsigende...)