08 mars 2006

Kvinner i alle land, foren eder!

Politikk er seriøs moro og man må kunne kalle kvinnedagen for politikk. Feirer jeg? Tja. Litt. Jeg skal på 8.mars seminar om kjønn og språk. Jeg skal kvinne meg med et kvinnenettverk som heter Qvann (wow, høres nesten ut som en rap-låt).

Da jeg var liten var min kjære mamma aktivt med i sånne kvinnesaksnettverk på bøgda i nord. Som det lille kommunistbarnet jeg var, leste jeg selvsagt opp dikt på 8. mars på Stalheim (ungdomshus i Brøstadbotn). Jeg leste alltid det samme diktet, et dikt om fred på jord som søstra mi skreiv da hun var ni år gammel. Akkurat dette diktet gikk sin seiersgang over hele Norge og søs ble genierklært. Jeg lover å publisere dette diktet, for det er faktisk (helt ironifritt) fantastisk.

Jeg skal innrømme at jeg synes det er litt flaut å feire kvinnedagen. Det er en eim av fotformsko over det hele, likevel vil jeg komme med en liten kvinnesak for dagen:

Nei til rosafiseringen av alle småjenter! Hva faen, bh for syvåringer?

Nei nå lengte a mor tilbake til shcccuttitalet da alle jentene var tøffe og lekte med biler. Mulig det bare var meg (sønnen til Knut Arne) med et enormt identitetsproblem.

3 kommentarer:

Den tenksomme Vraslosken sa...

Satt oppe og leste om SEX-SKANDALEN i Finnmark i gaar. Dagladet har informert meg om alt. Hjelpe meg for noen udugelige politikere de maa ha i den bygda. Jeg blir stum.

Et forslag til feiring: Brenn ned diskoteket Nasti i Kautokeino.

Ja, det var noe annet: Disse tre irriterende streitingene som sover i telt utenfor hoeyskolen i Alta, kan du ikke gi dem et spark fra meg?

Grillski sa...

Det skjer stygge ting i Kauto (som vi innfødte sier). Det er egentlig det klassiske bøgdascenarioet. Jentan flytte, mannfolkan blir igjen. Mannfolkan blir eldre og eldre, mens kjærestene holder samme konstante alderen (ca 14). Når til og med varaordføreren (som også er lærer) begynner å tafse på beibsa kan man bare lure på hvilken ukultur som regjerer der. Jeg var i Kauto i sommer. Rar plass. Vidde, vidde, vidde, vidde. Oj, plutselig noen hus, vidde, vidde, vidde.

Angående de blonde beibsa i telt: hva er poenget? Om man skal sove i telt kan man vel gjøre det milevis fra folk, ikke ved siden av din egen skole? Og hva er det med perleøredobber folkens? Kan vi ikke bare være enige om at vi slutter med det?

Den tenksomme Vraslosken sa...

Ja, det skjer tydeligvis stygge ting i Kautokeino. Jeg ble misunnelig paa journalistene fra Dagbladet som ble sendt dit. For en droemmejobb!

Om Den Tenksomme Vraslosken hadde faatt jobben ville tonen han vaert langt, langt skarpere. Ingen naade.

Dette maa dere gjoere noe med, Grillski. Twin Peaks er ikke greit.