22 januar 2006

Nico Icon

Århundrets mor?

Selv om jeg ikke kjenner så veldig mange mødre er dette en sann historie om hvordan man ikke skal oppdra barna sine. Det er bare et forslag altså.

De fleste har hørt på/om The Velvet Underground. Det epokegjørende kunstrockbandet som hang i skjørtekanten til Andy Warhol back in the days. Dama som i tillegg til Lou Reed er vokalist i TVU var også blendende vakker og ble kjent under navnet Nico.

Denne tyske skjønnheten fikk en sønn med en eller annen fransk skuespillerkis, hun dumpet deretter ungen hos "svigermor" og levde de glade(?) dager i rus og dus. Etter at sønnen hun forlot ble voksen introduserte Nico (som den gode moren hun var) han for heroin. Sønnens rusmisbruk fikk han i kontakt med heller shabbye miljøer og han fikk etterhvert også HIV. Da sønnen blir syk på grunn av lungekollaps, bestemmer Nico seg for å besøke sin syke sønn på sykehuset. Det er her Nico virkelig får vist sine moderlige egenskaper. Hun tar opp lyden av pustemaskinen sønnen er koblet til for å bruke det på sin neste plate.

Det er altså bare å slappe av alle foreldre der ute!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grillski, dine kultkunnskaper imponerer meg. Mitt forhold til Nico er forandra for alltid, men til det bedre.

Grillski sa...

Takk takk. Hva er det som fester seg i hjernebarken når man leser en avis? For mitt vedkommende er det som regel kun de totalt unyttige småtingene, mens de store verdensbegivenhetene bare sklir forbi. Sånn er det å være et trashhode.