22 januar 2006

Oh heilage genpøl..

Navnetradisjonene i Nord Norge er hva man kan kalle for "kreativ". For å si det mildt. Etter at mine norsnorske sanser har blitt sløvet etter flere år i utlendighet (dvs 4 år i Barteland+ 2 år i OL-helvette) har jeg atter gang gleden av å få hilse på folk som f.eks. heter Anne Berit Synnøve Louise Marit Hætta Gaup. Herlig. Etter å ha moillkosa meg disse småmrsm navnevalgene måtte det litt sjelegransking til og jeg begynte å forske i min egen bisarre genpøl. Etter intens surfing kan jeg konkludere med at det er et under at jeg har et forholdsvis vanlig navn (ok, det er ca ingen som heter det sør for Trøndelag, men læll!). Her er mine ti på topp sinnsyke navn i min egen slekt:

1) Bestefar: Palmer Joakim
2) Tippoldemor: Torgarina (en blanding av Torg og Mandarina?)
3) Tippoldemor: Esaianna (tatt navnet etter en dampbåt på Missisippi River?)
4) Bestemor: Anna Kristofa
5) Tante: Asveig Hilda Pauline (note to self: husk å kalle den førstefødte opp etter alle i slekta)
6) 2. tippoldefar: Baltser
7) 2. tippoldefar: Esau
8) 3. Tippoldefar: Valentin (en ekte hjerteknuser denne karen kanskje?)
9) Tante: Nikoline Norma
10) Oldefar: Hilmar Marinius

I rest my case.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det er helt fantastisk! Dette er den første og hittil eneste bloggen jeg har lest, men merker allerede en merkelig trang til stadig å sjekke etter nytt fra Bossekop. Veldig bra, Grillski! Og takk for at du deler av din uttømmelige kunnskap!!!

Grillski sa...

Wuhei! Takk! Jeg er ekstremt fersk i bloggverden, i dag er det ei uke siden jeg begynte. Man føler seg plutselig så med i verden, selv om man bor på en så lite sentral plass som Bossekop. Man bare blogger i vei og så er det en eller annen som faktisk leser det. Prøv!

Polarprinsessa sa...

Jeg har lite sans for anonymitet, anonymous... Kast maska og stå fram!

Grillski sa...

Ja, hvem er anonym egentlig? Så lenge herr eller fru anonym skriver fine ting er det jo ikke noe problem. Det er når man plutselig får sure kjærringer som sutrer over at "hallo, få deg et liv, skriv om noe spennende da" man blir litt småirritert. Eller hva Polarbabe?