18 februar 2006

Heia haue!

I dag klarte jeg faktisk å spa opp rettmessig harme. Jeg har flyttet endel de siste årene, ergo er det et pokkers antall lokalaviser man må følge med på. I dag tenkte jeg at kanskje jeg skulle begynne å følge med på hva som skjer i Alta. Ja da. Altaposten kan berette om hvordan lederen i Finnmark FrP foreslår bygging av kasino i Finnmark og ikke minst fri kjøring av scooter.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGH!

Staten som pimp? I Finnmark? Fylket som topper alle statistikker på fæle ting? Finnmark ligger på spillegalskap-, tenåringsmødre-, skilsmisse,- og alkoholisme,- toppen. Det er en kjent faktum at ting blir verre jo lengre nord man kommer. Hva dette kommer av vet jeg ikke, men det er mange teorier. Blir folk mer aggressiv av å bo nordpå? Er mørketida for lang? Insomnia om sommeren? Har heimbrenten for dårlig kvalitet? Hvem vet.

En av de største selvmotsigelsene må være å stemme FrP i Finnmark. Det er ikke lenge siden Carl Ivar ville legge ned nord-norge. Det er som å skyte seg selv i foten.

En av de sterkeste frontene nordpå er mellom de som elsker scooter og de som ikke gjør det. Før jeg var på Svalbard i fjor, hadde jeg kun kjørt scooter en gang. Det gikk fryktelig galt (det kan muligens ha en sammenheng med at jeg var schjaitings på et fjell i Brøstadbotn). Det hele fortonet seg som en dårlig actionfilm. Etter litt startproblemer, suste jeg avgårde i vill flukt. Det hele endte fryktelig galt. Jeg falt av scooteren i fart og djævelskapen sneia leggen min. Jeg fikk ikke på meg skiskoen dagen etter. Jeg har kulen på leggen den dag i dag.

FrP i Finnmark (som i resten av landet) har et syn på samfunnet som overrasker meg gang på gang. Det å kun si hva man tror folk vil høre, vil til slutt komme å bite deg i ræva. Fuck grilldress og grasrota!

7 kommentarer:

Den tenksomme Vraslosken sa...

Jeg kjenner at jeg blir like sint og frustrert som deg, Grillski. Du har 100% treff paa alle kommentarene dine her, WRG stiller seg bak deg.

Jeg tror Nord-Norge trenger deg.

Grillski sa...

Det er bra at noen er enig med meg! Tro meg, det er ikke bestandig det skjer. Grillski for president?

Det sprøeste er at FrP gjør det sinnsykt bra her i Finnmark. Det er faktisk ikke mye over 50% som stemmmer i Alta og dette er visstnok en kjent sak som gjentar seg år etter år. Jeg lurer på hvorfor.

Grillski sa...

Apropos idioti: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=302424

Den tenksomme Vraslosken sa...

Man, man oh MAN saa irritert jeg blir. Norge er et idiotisk, lite land. Ikke det at den politiske virkeligheten er noe mindre provoserende i UK, men de danske sportjournalistene har utvilsomt rett naar de kaller oss for fjellaber. Det er vi.

Men:

Det er svært krevende å kommunisere et balansert syn, verne om ytringsfriheten og samtidig unngå å skape avstand til innvandrermiljøene i Norge. Du slipper ikke lett til i mediene med et sammensatt syn, men jeg tror fortsatt at det er et riktig budskap, sier Erna Solberg til VG.

Og her har hun rett, saa rett. Men i Idiot-Norge er det det hoeyeste skriket som blir hoert, dessverre.

Polarprinsessa sa...

Fiks på telleren din Gøril, det er artig! Nå er polarprinsessa oppdaga av 138 datamaskiner. 96 norske, 30 engelske, 5 i USA, fire i Spania, 1 i Danmark, 1 i Frankrike, 1 på New Zealand og 1 i Sverige.

Grillski sa...

Jammen korsen gjør man det? Jammen!

Grillski sa...

Okei brainiacs. Nå er jeg med i minimalklubben jeg også. Jeg er skikkelig skuffa altså.