23 mars 2006

Ond nordtrønder

Som de fleste har fått med meg bor jeg sammen med en trønder. Ingen som helst trønder, men en nordtrønder. Kjennere av sorten vet at det er en forskjell. Den her stakkars fyren ofret alt (jobb, venner, et trivelig liv i Trondheim) for å bli med meg til gokk, der han i tillegg er arbeidsledig (kjærlighet gjør blind). Uansett, etter måneder i arbeidslause, er mannen i ferd med å bli temmelig agalaus. Dette får utslag i at han ønes noe voldsomt på meg. Han er i utgangspunktet en fyr som elsker å tyne meg, så dette er ikke noe nytt. En gang skremte han meg i dusjen. Det gikk forferdelig galt. Jeg gikk inn i sjokk og hylskreik og reiv ned hele dusjforhenget mens jeg krampegråt. Jeg trodde jeg skulle dø så skremt vart æ. Han gjør ikke det igjen med det første.

Uansett. Herregud, jeg kommer aldri til saken her! I går fortalte han meg en rystende historie. Dere husker den spennende serien "Murder One"? Med han flintisen? Min kjære trønder hadde fått vite hvem som var morderen i serien lenge før den var ferdigsendt på norske TV-skjermer. Hva gjorde vår lille sjarmør? Jo han hengte opp en plakat på den videregående skolen han gikk på. På plakaten sto det hvem som var morderen. Selvsagt helt anonymt.

Har dere hørt noe slikt? Hva slags monster jeg egentlig bor sammen med?

9 kommentarer:

LINN fra klar himmel sa...

Hahahahahaha. Stjerne i boken til nord-trønderen fra meg!

Den tenksomme Vraslosken sa...

Grilski!

Jeg ser paa mitt Cluster Map at noen som bor enda lengre nord enn deg har sett bloggen min.

Er det noen du kjenner? Tror du det er paa grunn av kommentarene mine om udugelige politikere i Kautokeino?

Grillski sa...

Linn, du må ikke oppmuntre til slik oppførsel! Han er en løs kanon for tiden og kan finne på hva som helst. Som regel innebærer "hva som helst" terror mot meg.

Til die Vraslosk. Ka farsken! Enda lengre nord! Har jeg forresten fortalt deg om samemafiaen? De er en stat i staten og overvåker nettet nettopp på jakt etter sånne som deg. Plutselig en dag ligger det et reinhode i senga de: som en liten advarsel... (Kanskje jeg har sett litt for mye film.)

Den tenksomme Vraslosken sa...

Da jeg var telefonselger i Kristiansand (...) kom jeg i skade for aa ringe feil same.

I utgangspunktet var han hyggelig, men da han forsto mitt triste oppdrag ble han skikkelig gretten.

Han avslutta rekka med sarkasmer med aa hvese rare lyder (gane?) i telefonen, og sa at livet mitt skulle bli et helvete fra naa av. Jeg koedder ikke med samer.

Grillski sa...

Dette minner meg om den ganngen jeg havnet i en vannvittig diskusjon med en nynaniztsympatisør. Dere husker vel Arne Myrdal fra Arendal? Jepp, det var Arne Myrdal elsker jeg snakket med, også han fra Arendal (tilfeldig? Neppe). Han sa "æ hade svatinga", jeg sa det motsatte. Det hele endte med at han sa om jeg ikke passet meg fikk jeg hele Nerdnessgjengen på nakken. Da lodde jeg godt. Kan du se det for deg: en gjeng med naziPer'er som setter seg inn i volvoen sin og kjører 250 mil for å banke opp en fjortis i Nordnorge.

Den tenksomme Vraslosken sa...

Joda, jeg husker godt nassene i Kristiansand. En gang fant jeg meg selv paa en fest der et titalls av dem marsjerte inn. Kampstoevler, militaerbukser og hele pakka. Et fryktelig deprimerende syn.

Jeg var invitert til festen sammen med noen venner, trivelige folk som ikke hadde noe som helst imot andre mennesker og kulturer - trivelige folk med andre ord.

Vi var glade og fulle, men da disse gutta (og et par jenter) kom inn i huset begynte jeg aa lete etter skoene mine.

Sammenhengen var at fyren som hadde festen hadde en barndomskamerat som naa var blitt "nynazist", og denne bortkomne barndomskompisen dro selvsagt med seg nassevennene sine overalt.

Denne dagen hadde det vaert en liten konfrontasjon mellom nassene og vel saa kamplystne anti-nasser fra Oestlandet, nassene var slitne og lykkelige etter en lang dag med lek i sola. Blod, snoerr og vond latter.

En tett, liten fyr satte seg ned ved siden av meg og fortalte at han var "Street Fighter nummer en" (den setninga sier alt om kapasiteten hans) og ville vite om jeg ogsaa var nynazist.

Fyren hadde knytta never og blod og skitt i trynet, han hadde tydeligvis faatt skikkelig juling tidligere paa dagen. Han var altfor, altfor gira og var veldig ubehagelig aa sitte ved siden av.

Jeg saa meg rundt i rommet, alle stirra paa meg. "Nei", sa jeg bare. Det ville vaert bortkasta aa forklare dem hvorfor jeg ikke er rasist. Her var det svart og hvitt som gjaldt, deres regler.

Fyren kikka bort mot Der Fuhrer, en fyr i trettiaara, han ba om lov til aa bruke vold. Der Fuhrer stirra olmt mot meg, ondskapsfullt, men rista paa hodet. Han var vel bare glad for aa ha funnet et sted der han kunne sette seg ned, tenker jeg. Politiet var nok ute og lette etter rakkerungene.

Fem minutter senere sto jeg og kompisene mine paa gata. Jeg var temmelig sjokkert, men glad jeg hadde kommet meg ut med neseblod, tenner og verdighet i behold. Vi bare gikk ut doera, stille og bestemt.

Kompisene mine beklaga at de hadde tatt meg med dit, men de kunne jo ikke vite at "nynazistene" skulle dukke opp. Det er ikke saant man regner med, akkurat.

Nynazistene i Norge er en temmelig patetisk gjeng, og ikke saa farlige som media vil ha det til, tror jeg.

Men politikere og politiet i Kristiansand har ikke gjort nok for aa gripe fatt i problemet. Det er jo ikke greit aa vaere voldelig rasist, men de faerreste av disse gutta er smarte nok til aa forstaa hva nasjonalsosialisme er.

Kristiansand (og Arendal) er ikke stoerre enn at disse typene stikker seg ut i gadelivet.

Paa soerlandet er man flinke til aa skyve ting under teppet og late som om de ikke finnes.

Grillski sa...

Herregud mann! Dette var rystende saker. Har aldri sett en nazi Per i nord (selv om de selvsagt finnes). Mange nazifolk er usikre utskudd som endelig får en gjeng å henge med (som tar hva de kan få). Husker du skolefilmen "The Wave"? Selv om den hamrer poenget litt vel klart inn, har den sine kvaliteter. Viser egentlig hvor lett det er å la seg rive med.

Den tenksomme Vraslosken sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Grillski sa...

Hvem sensurerer seg selv? Det er jo min jobb for pokker!