10 mars 2006

Postman Pat(hetic)

I går, på en helt vanlig torsdag fikk jeg servert tidenes verste service av en postmann. Han kom inn på boksjappa mi med to pakker. Den ene skulle til meg, den andre til kantina. Han ba meg (ikke spesielt pent) om å signere og ta pakken til kantina selv om jeg overhodet ikke jobber der. Jeg sa vennlig men bestemt at: "jeg kan ikke kvittere for andre sine varer, dessuten ligger kantina ligger rett der borte". Da svarte den særdeles usjarmerende postmannen at: "æ orke ikkje å gå dit". Æ ORKE IKKJE. Beeeeeeeeedjiiiiisøss. Jeg måtte nekte lenge før han ga seg og fy han blei gaillsur.

Jeg lurer litt på om han var en vekstperson.

6 kommentarer:

Den tenksomme Vraslosken sa...

Det var tydeligvis ingen ringere enn Henry Chinaski du moette der, Grillski.

Jeg har mye sympati med postmenn.

LINN fra klar himmel sa...

Hva er en vekstperson?

Ps. For siste Postmann Pat-news, sjekk www.linngjerstad.com/blogg - hehe

Grillski sa...

Jeg er som kjent en ond ond person. En vekstperson er en som er litt "kort" og som jobber i en "vekst" bedrift (det som før het vernet bedrift). Det er mange biter som faller på plass om Posten faktisk viser seg å være vekstbedrift.

Henry Chinaski hadde en viss skitten sjarm, det hadde ikke den her karen. Men ja, det er et helvette å jobbe i et serviceyrke. Mitt triks er å presse stemmeleiet laaaaangt over middels. Da høres man nemlig blid ut, uten å måtte smile hele tiden.

LINN fra klar himmel sa...

Åja. Så vekstbedrift er en det vi kalte skolen for da vi var forbanne på lærerne ("Jævla vernede bedrift!"), og en vekstperson er en som jobber der (feks. á la min fransklærer på ungdomsskolen, som var med i en kristen sekt på fritiden og bare ville lære oss Fader Vår på fransk).

Hvorfor har det skiftet navn egentlig?

Grillski sa...

Det var ca to-tre år siden dette epokegjørende skiftet kom. Det var et hardt trykk av infomercials rullende over skjermen på dette tidspunktet for å gjøre oss, folket, klar for dette skiftet.

Det er kanskje litt sosialt stigmatiserende å si at man jobber på en vernet bedrift. Når jeg tenker meg om er det kanskje ikke vekstbedrift noe bedre.

LINN fra klar himmel sa...

Nei, men hvis man skifter navn på det hele tiden, vil det jo hele tiden høres strålende ut.

Jeg kan komme på mange ting jeg mener burde skifte navn for sin egen skyld; sosialkontoret, prim, Valgerd Svarstad Haugland, tran, dokumentavgiften, Teletubbiene, Ole Ivars, Oddvar Stenstrøm.... osv.