14 mars 2006

Tits and Hits

Jeg har mange hat-lister (so much hate). Her er et lite utdrag fra "Ti sanger jeg hater intenst" lista mi:

1) "Barn av lyset" av Karlsøy Kirkegård
2) "Tru mæ Jenny" av Nøkken
.
.
.
6)"Jump" av Van Halen

Min første kjæreste var lidenskapelig opptatt av nordnorsk-viserock. Dessverre var min personlighet ikke fullt utviklet på den tiden (hei, jeg var seksten år!) og jeg klarte ikke å stå imot den voldsomme propagandaen. To sanger som fortsatt får meg til å ville drepe evt. dø er den utmalende "Barn av lyset". Den er like svultstig som den høres ut. "Tru mæ Jenny" av Nøkken er nesten like ille. Jeg føler at det er min plikt å sitere fra denne triste skillingsvisa. Sangen skulle sikkert være en skarp politisk kommentar, for et framtidsmenneske som meg (jeg lever tross alt i år 2006) er den ubehjelpelig komisk.

"Ho Jenny ho blei lurt ei natt da ho va 16 år, han sa: vær ikkje redd, æ hoppe av rett før det gåååååår. Tru mæ Jenny." Tru mæ (oj oj oj), det blir ikke bedre utover i dette schutttitallseposet. Ho stakkars stakkars Jenny har en gjeng småbarn slepende etter seg i snøen og har våte støveletta og dårlig permanent. Bu fucking hu.

"Jump" er en annen hatlåt som dessverre har fått en helt konkret opplevelse festet til seg. Dette er egentlig fortsettelsen på "Grillski går på do i sameland"; "Grillski går på do i Roskilde". Det var bare et band og en låt jeg skulle unngå i Roskilde 1993 (?): Van Halen og monsterhiten "Jump". "Jump! Du du du du du du.. Jump!" En typisk gla'laks låt. Det hele var nøye planlagt. Jeg skulle gå på do ved den orange scene før de lodne åttitallsheltene kom på scenen. Det varte og rakk, og blæra truet med å ta en selvmordsbombermanøver. Når man har stått i dokø i mer enn tredve minutt, går man ikke når det er tre personer som skiller deg og katarsis. Sansene mine var sløvet av for mye øl og sol, og jeg merket ikke hva som var i ferd med å skje. Van Halen hadde entret scenen uten min viten, og hele Roskildepublikummet går bananas da tonene til "Jump" flerrer himmelen. Og alle gjør nettopp det: HOPP DIN JÆVEL HOPP. Hele verden hopper, jeg vil bare dø (og på do). Sprengt blære + Van Halen = varige skader på sjelen.

For å sitere min kjære søster da hun spurte meg om jeg hadde kjøpt noe ny musikk. Jeg svarte: "Type 0 Negative". Min søster: "Hæ, Tante Negativ?".

8 kommentarer:

Den tenksomme Vraslosken sa...

HVA?

Du kan vel ikke hate Karlsoey Prestegaard? Mere enn Van Halen?

Er det "onde krefter" i noen gamle hippies, altsaa? At de er en temmelig tafatt gjeng er greit nok, men det finnes verre ting.

Som eposet om Jenny. Pinlig, pinlig. Kjenner at jeg blir sint, saa daarlig er den.

LINN fra klar himmel sa...

Hvor kommer "Respekt for Grandiosa" - rappen som utgjør den nye Grandis-reklamen - på denne listen? 300.000 nordmenn har lastet den ned som ringetone. 160.000 har lastet låten ned fra pizzagigantens nettsted. Det er helt sykt!

Og hva med "Bombadilla Life" og "Humlens flukt" i korps-regi?

Grillski sa...

He he.. Jeg var kanskje litt har mot de gamle hippiene fra Karlsøya. Grunnen til hatet er nok mer overspilling.

Faen heller for en slu gjeng de folka bak grandislåta er. Nevøen min på ni digger den! Det er ille nok at man kaller grandis en pizza (snakk om å spytte en eldgammel italeinsk mattradisjon i trynet!).

Jeg leste også at 300000 piiips har lasta den ned! Det er sinnsykt. Men sånn er det: lar man grasrota bestemme blir alt bare grilldress og juggel og grandis.

Ha ha! Snobb, jeg?

Polarprinsessa sa...

ÅHHH for et herrlig gjenhør med "ho Jænny ho bei lurt i natta hooo va 16 år..." du e den einaste som noengang har sunget den sangen for mæ gøril! æ digge den.


(Men æ digga Jump også, i rettferdighetens navn, på den tida da æ leste Jønke mitt liv og Jønke mitt andre liv og drømte om å være en tøff Hells Angels-mann.

Grillski sa...

He he he he! Å den salige Jønke. Æ huske kor oppgitt æ va over at du elska Jønkebøkern og HA. Men så va æ altfor politisk korrekt på den tida.

Herregud kor små vi va!

Grillski sa...

Æ huske en viss person som tok luftsolo på synthpartiet: "Du du du du du du!"

Den tenksomme Vraslosken sa...

Dagbladet forteller meg om politikere i Kautokeino som slipper kloakk ut i det kommunale drikkevannet.

Hurra for Kautokeino! Hvor mye skal til foer man blir satt under offentlig administrasjon?

Grillski sa...

Selv jeg er ikke like oppdatert på Kauto som du Vraslosk! Imponerende. I følge gammelrådmannen (pappsen) skal det temmelig mye til før en kommune kommer under offentlig adm. Mega rævkjørt altså. En lærer her på HIF som er fra Kauto mener at problemet ligger hos Kautoinnbyggerne selv; at de har, la oss kalle det, noe avslappet forhold til norsk lov. I påsken er det rai rai og påskefestival med masse band! Ikke bare elendighet altså.