24 april 2006

FF : Finnmark FashionDa jeg var yngre og bodde i gokk, var det stor stas å dra til "storbyen" Tromsø. Vi kidsa fra landet var alltid litt feil fashionmessig sett. Endelig er det jeg som er byen og har rett til å dømme Finnmarksmoten!

Her er min lille innføring i Finnmark Fashion (heretter FF):

Et av de mest essensielle plaggene i Alta er den forhatte boblejakken. Ja jeg vet, den kom tilbake i ca forfjor som the ultimate winter fashion. Ble den klassiske Michelin-mann-looken bedre av den grunn? Nei nei og atter nei. Det er det som er feilen med mote: at alle blir lurt samtidig til å gå i akkurat samme stygge plagget. SUCKERS! En lokal avart av boblejakken er skuterjakken: altså en slik raff sak som beskytter mot vær og vind på skuter, og kulda ute på byen. Nice. Dere vet vel alle hva jeg mener om den saken. Skuter altså. PS: beste slogan bak på jakke observert i Alta/Finnmark/verden: "If you can read this, the bitch has fallen off".

De som kjenner meg, vet at jeg aldri vil bli sett offentlig i noe som ligner på en joggebukse. Joggebukse kan kun brukes til to ting: kozeplagg i kombinasjon med fyllesyke og som korrekt treningsantrekk. Her i Alta er joggebuksa high fashion.

Sist men ikke minst: kremen av uglybuglyness. Det styggeste og mest motbydeligste moteplagget noensinne ever ever (for ever ever?) produsert. Buffaloskoen lever i sitt beste velgående her i motehovedstaden i Finnmark. Jeg har mine mistanker om hvorfor (se "Grillski går på do i sameland" 1 og 2).

Til slutt vil jeg be dere om å visualisere skrekkscenarioet nedenfor i deres indre kino:

Grillski med boblejakke, joggebukse og buffalosko. V.A.K.K.E.R.T.

6 kommentarer:

Den tenksomme Vraslosken sa...

Det er mange treningsbukser her ogsaa. Om du legger til St.George- eller Wolwes-fotballskjorter er bildet komplett.

Disse folkene dasser rundt med eller uten oelvomm, mens de drar paa damer med rosa tights. Det er i det store og hele et trist syn.

Life of the pale.

Grillski sa...

Jeg føler at man har gitt litt opp når man bare går rundt i joggisen. Fashion skal gjøre vondt!

Jeg innser at jeg kanskje er litt vel negativ til tider, men hei! It's my blog and I do what I want.
Men nå er det ny årstid på gang (dvs vår), og da slipper endelig lyset inn i min mørke vintersjel. Ikke rart man blir litt koko av å bo i nord: fra stummende mørke til lyst 24-7. Fra og med 17 mai er det offisielt midnattsol her i Alta. For feriepengene skal jeg kjøpe digitalkamera og da lover jeg dere EKTE midnattsolbilder.

Bilen og jeg er blitt uadskillelige her i Norges største fylke (hele Finnmark er større en Danmark. Tenk litt ppå det.). Vi skal kanskje å sjekke ut Karasjok (ikke fullt så negativt ladet som Kautokeino) og kanskje Finnland. Kjøre kjøre kjøre.

Blekkulf ville ikke ha vært stolt av meg.

Polarprinsessa sa...

Har plass til dæ når som helst min kjære!! Men æ må innrømme at æ har feilinformert dæ. Kuk på spansk e pinga, pinga, pinga.

Grillski sa...

Pinga altså? Ka betyr polla da? Polla pinga? Ho kan trylle med!

Grillski sa...

ord! Trylle med ord. Ser ikkje så bra ut når man ikkje får med sæ heile setninga. Ser kanskje ikkje så bra ut uansett!

Polarprinsessa sa...

Polla e visst en kvinnelig kuk. Altså: pinga verde e en grønn kuk.
Beklager rotet, men vi lærer ikke disse tingene på spanskkurset, det er kunnskap jeg må tilegne meg på egen hånd.