17 april 2006

Påskemoro og bilmusikk


I denne påsken har jeg kjørt ca 130 mil alt i alt. Det er jo en beta. Etter en jævlig tur før jul til og fra Tromsø, har jeg endelig fått tilbake min selvtillit bak rattet. Honk honk, her kommer frøkna som har vasket seg. Jeg vet det er patetisk, men det er noe eget med å kjøre i 130 på flyplassveiene her i Finnmark. Egentlig hvor som helst (det bor en råner i oss alle, bare ta av ytterskallet).

Påsken har vært preget av kanonvær, asfalt, shopping, familiekos/kjør, min første skitur på ca fem år, bilmusikk (veldig viktig med en god DJ), Gollis
(verdens største plastnisse (over ni meter!), fergeforbindelser i nordtroms, telehiv, solnedgang på Bø, turgåing osv. Herlig med andre ord. Jeg er livredd for å begynne på jobb igjen, jeg tror alt er hvisket ut med feriens store hviskelær. Gud jeg er dyp.

Det var faktisk godt å se Bossekop igjen og å komme hjem til verdens grelleste sofa og vårt enmannskjøkken. Åpner man opp ovnsdøra, slår man av lyset med ræva (livet i et nøtteskall).

13 kommentarer:

Polarprinsessa sa...

Kor stor e han Gollis?

Grillski sa...

Over ni meter kjære! Han er ikke bare verdens største plastnisse, han er verdens største nisse på et generelt grunnlag. Gollis har også år etter år blitt kåret til Norges styggeste turistattraksjon. Det må jeg si meg særdeles uening i, jeg synes Gollis er søt!

Polarprinsessa sa...

Over ni meter! Æ synes det e galt å mobbe en uskyldig plastnisse år etter år. Han kan jo ikkje noe for at han ble så stor. Æ e overbevist om at det fins fleire turistattraksjona som e styggere her til lands.

Grillski sa...

Soinien fra Lyngen kunne fortelle om at noen kreative sjela hadde spraya en grønn kuk midt oppe på vår venn Gollis. Vandalisme!

Den tenksomme Vraslosken sa...

Tror du Gollis er et forsoek paa aa fortelle turistene at de naa ikke bare er i the land of the Midnight Sun, men ogsaa the land of Santa Claus?

Det tror jeg.

Ellers er jeg misunnelig paa alle som ikke har hatt paaskeferie i Whitmore Reans. Det er liksom ikke det samme her borte.

Ellers har paaskefoelelsen min blitt dempa av at jeg har faatt en spansk leieboer. Han danser salsa i stua med dama si stadig vekk, mens jeg smiler anstrengt over appelsinskrellinga mi.

"We come from Barfelooona, so we like Salsa music. Do you like Salsa music?"

"No. I like depressing music."

Dette er ikke ment som et angrep paa spansk kultur, altsaa. Og jeg laerer litt spansk. Litt.

Grillski sa...

Norway, the land of the giant plastic Santa Claus. Det er noe herlig hjemmesnekra over Gollis (direkte fra en lokal plastfabrikk sier ryktene).

Salsa er kanskje kult((?)hva vet jeg, jeg danser kun alene) å danse, men å høre på salsamusikk er like ille som å høre på russebusstekno. Man fantaserer om selvmord etter kun kort tid.

Marit Soini sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Grillski sa...

He he! Ingenting slår lokalkunnskap. Det var godt å få oppklart en del uklarheter. Lenge leve Gollis og plastkommunen Lyngen!

Dyrøy reklamerer med de er den lærende kommune (hva nå enn det betyr). Plast er mye tøffere!

Polarprinsessa sa...

Va det han Stein-Eirik som tagga ned han Gollis??? Det hadde æ aldri trudd. Og så en polla verde... (grønn kuk på spansk)

Grillski sa...

Polla verde??? Det er nå mitt nye skjellsord! POLLA VERDE! Fy, gå å vask munnen din. Polla polla polla verde verde verde.

Æ klare ikkje å stoppe.

LINN fra klar himmel sa...

Grønn kuk, eller ei. Verdens største nisse, eller ei:

Er du helt sikker på at Finnmark er stedet for deg, Grillski?

De har pittesmå kjøkken her i Bergen også, vet du. Kanskje du hadde kledd å være søring littegrann? Denne helgen er til og med Paula Tricky her. Polarinnen spiser fingermat med henne (og Nick Carter).

Dessuten har vi en helt ekte kaffekonge. Hovedsetet for TV2-sporten er her (de som har trykket delete på alle andre programmer inni TVen din og erstattet dem med fotballkamper). Det er veiarbeid i nesten hver eneste gate her (nye omkjøringer hver uke - dødsspennende!). Vi har en festival med en veldig syk, syk sjef i nabokommunen, Djeveløya. Det er ingen a-endingar her. Vi har berømte Brann fra Bergen, samt hele deres supporterteam og resten av stamgjestene på Fotballpuben. Vi har Børs Kafé. Vi har Sondre Lerche, Nathalie Nordnes, Sissel Kyrkjebø, Jan Eggum, Doddo, Herborg Kråkevik og - ikke minst - Kurt Nilsen. Og i morgen skal det bli sol når vi har champagnedag.

Og sånn liksom.

Kommer du?

Polarprinsessa sa...

Kom kom Gøril! Æ lokke på dæ.

Grillski sa...

Å dere altså. Jeg innrømmer om at om jeg skulle velge, var ikke ALta øverst på min topp ti liste over plasser å bo. Pussig nok trives jeg litt av og til. Nå er det kanon å bo her, flott vær, glade (et definisjonsspørsmål) mennesker, lite snø, ferie snart osv. Jeg har mer enn en gang vært på tur å flytte til Bergen, bare det helvettes regnet har stoppet meg! Akkurat det kan dere få billig, uansett hvor mange Kurter dere har.

Polaria, selv om din hverdag er stjernespekket av boyband has beens, har du plass til en stk Grillski i helga rundt den 12. juni? Jeg jobber med saken (må skvise det inn i budsjettet bare!).