02 april 2006

Han Killer og han Hunter

Da jeg vokste opp på bøgda var det to navn som stadig dukket opp; Hunter og Killer fra Rossfjorden. To lokale helter som dro rundt i bil og sloss. Sikkert inspirert av wrestling (alt henger sammen!).

Mange år etter at disse to tøffingene lodet (les: rånet) rundt på bøgda i Midt-Troms, hadde jeg den store glede å få hilse på den ene av de. Jeg var i selskap med Polarprinsessa på en temmelig skitten uteplass på "byen" på Finnsnes. Han presenterte seg som Leif, men som han sa : "du kjenne mæ nok bedre under navnet Killer".

Ahhhhhhhhhhhhhh. Æ savne bøgda.

10 kommentarer:

Den tenksomme Vraslosken sa...

Mens jeg skriver dette kikker jeg litt paa Fight Club. Jeg har ikke sett den foer, men jeg mista interessen etter tyve minutter.

Dette er en veldig oppskrytt film, nihilisme og vold gaar ikke sammen.

Ellers har jeg ogsaa moett Killer. For en karakter!

Hunter-fyren har jeg ikke moett, men navnet er jo lovende.

Jeg forestiller meg en liten fyr med bart, dongerijakke og briller som sjenert lusker rundt paa hjemmebrentfester mens han myser etter noen Killer kan jule opp.

You hunt, I kill. For et team!

Jeg tror disse gutta fortjener en film. Kan du se det? En tragikomisk roadmovie med nordnorsk humor?

Grillski sa...

Jeg må bare spørre om en ting: hvordan kan en av nittitallets mest epokegjørende filmer ikke falle i smak, men du liker wrestling? Si meg, er det noe i drikkevannet i England? Ja nå er jeg sjokkert.

Jeg har heller aldri sett Hunter, kjenner jeg Polarprinsessa rett, vet hun hvem han også er. Hunter/Killer er som skapt for det store lerretet. Bare det ikke blir som Svidd Neger. Den sugde mer enn ord kan beskrive.

Polarprinsessa sa...

Å nei! Æ likte Svidd Neger! Den va jo ustyrtelig komisk... Æ trur æ kan ha sett han Hunter én gang, på lang avstand i tusmørket.

Grillski sa...

I begynnelsen elsket jeg "Svidd neger", men det gikk over til hat da jeg fikk besinnet meg. Heldigvis er min verden svart-hvit. Enten har jeg rett, eller så har jeg feil (litt storkvinnegalskap har aldri skadet noen!!!!).

Den tenksomme Vraslosken sa...

Tsss.

Hva er det som er saa epokegjoerende med Fight Club, liksom? Nei, det der var skrale saker.

"Aa, stakkars meg, jeg er saa forvirra!"

And where is the woman? Hae? Det holder ikke med en eneste aparte og kjederoeykende dame.

Grillski sa...

Fight Club startet en bølge med smarte filmer på nittitallet, stilen er fresh som faen fortsatt i dag. Vår helt lever jo i et airbrusha ikea titteskap uten personlighet, mens hans andre personlighet (oj, nå røpa jeg hele cluet med filmen som du tydeligvis ikke har sett slutten av!) er vill og primitiv. Rent filmhistorisk var denne filmen starten på en haug med kvalitetsfilm fra Hollywood. Det er ikke noen low budget indiesak.

Ups, der våkna filmviteren i meg. Det er så deilig å ha rett altså ;-)

Polarprinsessa sa...

Brad...Pitt...i...badekar...

Den tenksomme Vraslosken sa...

Tsss!

Ikke meninga aa vaere gretten, men:

Det er mulig filmen hadde en positiv innvirkning paa Hollywood, men jeg falt ut fordi karakterene ikke var troverdige.

Joda, Edward Norton levde et trist og tomt liv. Jeg var helt med paa at han var klar for noe nytt, og det hele var ogsaa interessant.

Men etter at han okkuperte huset falt alt sammen. Damer liker Brad Pitt. Det er greit. Jeg synes han er irriterende, og han er en karakterskuespiller. Jeg er lei av rollen hans. Logikken i filmen falt sammen for meg. Edward Norton og alt han foretok seg var rett og slett ikke troverdig lengre.

Dessuten liker jeg ikke at vold blir loefta opp som et slags forslag til loesning paa eksistensielle problemer, noe denne filmen paa et vis gjoer.

Only in America.

Alle som har vaert utsatt for vold noen gang vet hvor faa eksistensielle svar som ligger der, men jeg la merke til scenen der helten snakka om aa svelge blod og aa ikke hoere noe annet enn piiiiiiiiiiiiiiip. Det er imidlertidig ingen kul opplevelse.

Sjelden kost fra Hollywood.

Den tenksomme Vraslosken sa...

(Egentlig er jeg bare sur fordi ingen gidder aa kommentere noe paa bloggen min lengre)

:-)

Grillski sa...

Jasså jasså jasså. Av og til er stil større enn innhold, og nettopp derfor noe nytt. Men men, jeg elsker Fight Club. Og igjen: wrestling, komigjena!