05 april 2006

"Vi vil ha ost i natt og så litt rød tomat,

appelsiner vil vi også ha med, litt brød og sodavann så tror jeg det går an, vi får heller se å komme avsted. Vi skal på måneskinnstur med nattergalermusikk, det synes vi er en hyggelig skikk."

Flott sang fra min barndom. Jeg har en særdeles hullete hukommelse, men heldigvis klarer sånne artige snutter å klore seg fast. Apropos tur. Straks går startsignalet for påsken 06. Det er hele fem år siden sist jeg har hatt påskeferie, så nå er jeg litt gira. Nå som jeg er blitt lykkelig lønnsslave, har jeg 10 blanke påskedager til disp. Løvli. Da er det å hive seg i bilen på fredag etter jobb og kjøre først til Tromsø, så Senja eller Brøstadbotn. Det ser ut som en herlig plan. Bare synd at det kun er meg, kvinnen i huset, som har sertifikat. Men hei, 40 mil er jo ikke så ille (dette er et forsøk på å berolige meg selv).

Dessverre har jeg kun de skiene som jeg fikk i 6.klasse. De var sinnsykt flashye da, ikke fullt så flashye nå. Det verste er at jeg passer de fortsatt (det er litt trist å tenke på at man var ferdig utvokst i 6.klasse, skulle gjerne hatt litt mer å gå på, bare visst at kom til å komme et par cm til).

I Brøstadbotn er det en flott (obs obs, ironi-alarm) tradisjon som heter "gubberenn". Dealen er at man om dagen på skjærtorsdag (har dette noe med Jesus å gjøre?) går et skirenn med en annen (mann + kvinne) og løser morsomme (ironi-alarm nummer to) oppgaver sammen underveis. På kvelden er det fest på Bjørkebakken, der alle drikker seg kanakkas og alle som har gått på ski får premie. Jeg har aldri selv gått selve skirennet (hallo!), men festen har jeg fått med meg mer enn en gang. Da kjøper man seg halve kopper med kaffe, danser med folk som man synes var teit da man gikk på ungdomskolen osv.

De som er ekstra crazy kler seg ut i skiløypa. "Å se en gorilla på ski!".

Morrrrrrrrrrrrrrrr, eeeg vil tilbakeeeeeeeeeeeeeeeeeee (bergensk) (trippel ironi-alarm de luxe).

4 kommentarer:

Polarprinsessa sa...

ÅÅÅÅH! Æ vil også på utendørs herlig blodharry bygdearrangement... (ikke-ironisk-alarm) Æ tar det for gitt at dokker skal debutere på gubberennet?? SI JA! SI JA! Utkledd! Han Thomas kan være en brunost. Og så må dokker ta masse bilda! Plis Gøril si ja...

Grillski sa...

He he he. Æ e tilbøyelig til å være med på moroa. Som vanlig tøffe æ mæ litt. Sist æ va på bøgdafæst (dvs i jula) va det faktisk utrulig artig. Om æ i et anfall av lettsindighet skulle driste mæ på en liten skitur med "gubban" skal det veldokumenteres. God påske forresten! Kjøre i morra, så blir sikkert ikkje online på ei stund.

Polarprinsessa sa...

Kjør forsiktig. Hæls heim.

Grillski sa...

Æ torte ikkje å gå på gubberenn. Det skal æ være glad for. Søstersen gikk i lag med en viss A. E. (kode kode, du veit han med det sykelig lyse håret og ufortjente genistempelet). Tenk dæ nokka så knusktørt. De hadde brukt 3 tima (!!!!) og 3 min og kom på 7.plass.