03 desember 2006

Politisk korrekt. Moi?

Jeg er så inderlig lei av å bli kalt politisk korrekt fordi jeg ikke er en samehater, noe som er helt normalt her i Finnmark. "Samene utnytter systemet, de raserer vidda, de får erstatning for alt" osv osv.

Jeg var på fest nå på fredag. Veldig hyggelig, men som vanlig kom det evinnelige samespørsmålet om. Jeg fatter ikke at man som finnmarking kan føle en så sterk uvilje mot det samiske. Og at når sånne teite tilflyttere som meg (som selv om jeg er nordfra selv tydeligvis ikke skjønner en dritt) ikke hisser seg opp over samenes (man skulle tro det gjaldt alle samer i hele verden. De fleste samer bor forøvrig i Oslo) livsførsel er det jeg som er en naiv dust. Jeg hører daglig nedsettende snakk om samer. "Ja han va nu en full fjellfinn osv.." Selvfølgelig gjelder ikke dette alle finnmarkinger, men akkurat nå velger jeg å generalisere, akkurat som de selv gjør om samer. Den "norske" befolkningen som har mest sameblod i seg er nettopp finnmarkingen. Også jeg har det (tror det var tippoldefar). De fleste jeg har snakket med om "samespørsmålet" er hysterisk opptatt av å ikke være samer.

Faen heller, det er ikke noe som er mer flaut enn å være rasist. Om det at jeg ikke er det gjør meg til "politisk korrekt", så er jeg vel det da.

4 kommentarer:

Den tenksomme Vraslosken sa...

Nei, DETTE er politisk korrekt:

"De er ikke rasister, de bare vet ikke bedre!"

En spade er en spade, akkurat som en full same er en full same.

Grillski sa...

Jeg innser at jeg kanskje skal slutte å skrive ting når jeg er forbanna og heller vente til jeg er rolig rolig.

Uansett så skal jeg i kveld bli en full same på julefest med jobben. Ytterligere rapport fra mitt liv som full same vil komme senere.

Lindkvist sa...

Du kan ikke uten videre kalle deg same. Da kommer den politisk korrekte samen og sier at du tar identiteten fra dem. Uansett hvor full du måtte være tror jeg ikke tippoldefar er nok for å bli en ekte same.

Aandrea sa...

Jeg var full same en gang, men da kom det en slem same og tok samehua fra meg.
Same kan det være.